Pidän itseäni ihan komeana ja hyväkuntoisena miehenä. Kuitenkin voin myöntää, että sen naisseuran löytäminen ei ole aina mitenkään helpointa minullekkaan. Suurin ongelma on ajan kanssa, sillä kun lasketaan mukaan kaikki tämä treenaaminen, töiden tekeminen ja muiden kotihommien hoitaminen, sitä huomaa helposti että ei ole enään energiaa tai aikaa lähteä baanalle tyttöjä etsimään. Helposti jää mielummin kotisohvalle, ja kattelee vaikke telkkaria.

Tämä ei kuitenkana ole se tilanne missä haluan elää, joten päätin sitten lopulta kokeilla tuota nettitreffien ihmeellistä maailmaa. Valitsin itselleni 3 erilaista deittisivua tuon sivuston arvostelujen avulla, ja loin tilini. 2 näistä oli ilmaisia, ja kolmanteen maksoin. Halusin nimittäin nähdä, olisiko sillä oikeasti väliä onko se sivusto ilmainen vai maksullinen.

Miehillä ei ole helppoa

nettideittailu

Kännyköihinkin on paljon erilaisia deittisovelluksia. Itse kokeilin vain Tinderiä

Se asia mikä kävi nopeasti selvästi oli se, kuinka paljon enemmän miehiä kuin naisia jokaisella sivustolla oli. Ei ole mikään ihme, miksi jotkut sivustot antavat naisten liittyä ilmaiseksi, kun taas miehillä vaaditaan sitten rahaa. Kaikille kolmella deittisivustolla nimittäin oli selvästi enemmän naisia kuin miehiä. Jakauma oli noin 80:20 miesten eduksi (tai tässä tapauksessa haitaksi).

Kilpailu vapaista naisista oli siis kovaa, ja tuntuikin että kaikenlainen ryhmähenki miesten keskuudessa oli täysin poissa. Kaikki olivat enemmänkin kilpailemassa naisten suosiosta, ja ne muutamat erittäin kauniit ja nätit neidot saivat varmasti ihan tuhottoman paljon erilaisia viestejä ja kutsua treffeille.

Siinä missä naisilla riitti kuvien laittaminen ja pienen sepustuksen kirjoittaminen, vaaditaan noilla sivuilla miehiltä selvästi aktiivisuutta. Paikalleen odottelemalla ei tulosta olisi tullut, ellei sitten olisi ollut joku todellinen alfauros.

Ensitreffeille pääseminen ja muita deitti kokemuksia

Kuitenkin tämä ei tarkoita, etteikö sieltä netistäkin niitä treffejä voisi saada. Se vaan vaatii vaivaa ja kärsivällisyyttä. Määrä riippuu suhteessa paljon siitä, kuinka ulkoisesti komea tai hyvännäköinen on. Netissä tuntuikin vahvasti siltä, että ulkonäön mukaan sovittiin ensitreffejä, ja siitä eteenpäin sitten vaadittiin jo luonnetta ja mukavuuttakin. Valitettavasti tämä oli aika ulkonäkökeskeistä, jonka takia monille miehillä on varmasti selvästi vaikeampi kuin toisilla saada sovittua niitä ensimmäisiä treffejä.

Itse olen käynyt nyt parin kuukauden aikana 4 eri ensitreffeillä eri naisten kanssa. Miten tuo sitten eroaa ”tavallisessa elämässä” tavattuihin naisiin, no muutamalla tavalla. Ensinnäkin yleensä näillä tapaamisilla tunsin naisia pinnallisesti heikommin kuin olen kun olen tavannut heidän face-to-face livenä.

Toiseksi sitä tavallaan tietää enemmän toisesta syvällisesti jo ennen tapaamista kuin muutoin. Yleensä deittiprofiilista selviää suoraan asioita, joita ei muutoin tietäisi ensimmäistä kertaa tavatessa.

Kuitenkin päällimäiten nämä treffit olivat melko samanlaisia, oli tapaaminen sovittu sitten netissä tai muualla.​

Suosittelenko nettideittailua?

Itselleni jäi käteen hyvät kokemukset nettideittailusta, mutta voin suositella sitä vain tietyllä varauksella. Valitettavasti se on aika pinnallinen maailma, jonka takia hieman vähemmän viehättävillä miehillä ja naisilla voi olla haasteita netissä. Toiseksi tälläinen deittailu eroaa hieman livenä tehdystä, jonka takia kaikki eivät todellakaan siitä pidä niin paljoa.

Kuitenkin suurina etuina on nettideittailun helppous ja ajankäyttö. Sitä voi tehdä kotoa helposti vaikka vartin pätkissä, ilman että tarvitsee pukeutua kunnolla ja lähteä ulos. Mitä kauempana keskustasta tai kaupungeista asuu, sitä suurempi tekijä tämä on.

Loppujen lopuksi itselleni jäi deittisivuista hyvä jälkimaku, jonka takia voinkin suositella sitä ainakin kokeilemaan. Jos olet kiireinen uraohjus, on nettideittailu ehkä se helpoin tapa tutustua vastakkaiseen sukupuoleen, varsinkin jos ulkona bilettämässä ei tule oikein liikuttua, tai se ei ole sellaista seuraa jota etsit. Kotona viihtyvää paria voi olla vaikea löytää bileistä, jolloin sellaista kannattaakin mielummin etsiä netin kautta tietokoneen avulla.


Eilistä treeniä Blogin Aloitus